Als opvang van kinderen thuis lastig is

boos meisje

Vanwege de landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn scholen en kinderdagverblijven gesloten. De maatregelen gelden nog tot en met 28 april. Veel gezinnen zijn aan het puzzelen om alle ballen in de lucht te houden. In gezinsverband vraagt dit veel aanpassingsvermogen van alle gezinsleden. Het is niet gek wanneer het thuis wat minder soepel loopt in deze tijd. Mogelijk heeft u al deelgenomen aan het webinar van Tischa Neve van afgelopen maandag. Er zijn meer instanties die juist nu extra informatie bieden en die ondersteuning kunnen bieden.

Jeugd en Gezinsteam Eemnes

Het Jeugd en Gezinsteam Eemnes is voor al uw vragen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op werkdagen. Komt u er zelf even niet uit, heeft u behoefte aan meedenken in de huidige opvoedsituatie of maakt u zich zorgen neem contact op via telefoonnummer 06 - 20 85 56 44 of via de mail, jeugdengezin@eemnes.nl.

Online

  • Het Nederlands Jeugdinstituut. www.nji.nl/coronavirus. Hier staan tips hoe u kunt omgaan met de nieuwe situatie.
  • Kenniscentrum Kinder en Jeugdpsychiatrie; www.kenniscentrum-kjp.nl staat op de pagina “hoe praat je met kinderen over het coronavirus” een handreiking hoe u met zeer jonge, angstige of autistische kinderen kunt praten over deze situatie.
  • Voor jongeren heeft www.jouwggd.nl/gezondheid/corona een aparte pagina met een korte heldere uitleg.
  • Ook op de website van het Jeugd en Gezinsteam staat extra informatie, kijk bijvoorbeeld op de pagina mama, ik verveel me voor tips en tools om deze periode samen door te komen.

Denkt u dat er sprake is van huiselijk geweld? Praat er dan over of vraag om hulp. Dat kan bij  VeiligThuis via 0800-2000 of veiligthuis@samen-veilig.nl

Bij jou in de buurt