Bewust Positief Opvoeden: Conscious Discipline

Herfst

Het JGT Eemnes organiseert in de week van de opvoeding 2018 een ouderavond over Conscious Discipline: bewust positief opvoeden.

Henneke Aal, van gezinspraktijk Bloem, zal de ouderavond presenteren.

Conscious Discipline geeft een nieuwe kijk op opvoeden. Zoals iedere ouder hou je intens veel van je kind, maar je bent niet altijd blij met zijn of haar gedrag. Kortom het triggert ook jouw gedrag. Conscious Discipline is een onderscheidende methode die zich in eerste instantie richt op je eigen innerlijke bewustzijnsstaat. “Hoe kan ik allereerst mijn eigen emoties reguleren om vervolgens kalm en bewust mijn kind te helpen reguleren”.

Zelfbeheersing, hoe lastig het ook soms is, zou eigenlijk voor iedere ouder prioriteit moeten zijn. En dat betekent niet alleen kalm blijven in lastige situaties. Het betekent ook empatisch zijn, accepteren dat anderen anders mogen zijn, je gevoelens kunnen communiceren en je verbonden voelen met anderen. Het is het vermogen om een conflict als een mogelijkheid te zien om je kind iets te leren in plaats van te straffen.

Door deze bewustwording (door oa inzicht in je brein)  kun je je kind vervolgens vaardigheden aanreiken die de ontwikkeling van emotionele intelligentie stimuleren en die leiden tot blijvende gedragsverandering.

Voor meer informatie over de ouderavond, zie de flyer.