Webinar: Hoe kom je als gezin de Coronacrisis door?

Jong geleerd, oud gedaan

Webinar

Hoe kom je als gezin de corona-periode door?

Het JGT organiseerde op 6 april jl. een webinar met bovenstaand thema. De webinar is door velen bijgewoond, bedankt daarvoor! Mensen die hem gemist hebben, kunnen hem nog terugkijken via deze replay link

 

Waar gaat de webinar over?

Het is een pittige tijd. Er komt als ouders veel op ons af. We hebben deze weken als gezin intensief met elkaar te maken. We moeten ons eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen en de kinderen fulltime om ons heen. We hebben onze eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar zien ook die van de kinderen. Dat levert veel vragen op:

  • Hoe begeleiden we kinderen zo goed mogelijk in deze Coronatijd?
  • Wat bespreek je wel en niet?
  • Hoe help je ze bij hun angsten en vragen, en andere emoties?
  • Hoe komen we de dagen zo goed mogelijk door?
  • Hoe zorg je voor een goede dagindeling?
  • Hoe zorgen we als ouders dat we zelf overeind blijven, en onze spanningen niet op de kinderen richten?
  • En hoe zorgen we ervoor dat de stap terug naar het normale leven zo makkelijk mogelijk verloopt?

In dit webinar helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve jullie op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma’s. Samen kijken we naast de enorme uitdagingen waar we voor staan ook naar de kansen die dit alles meebrengt voor je gezin!

 

Wie geeft dit webinar?

Dit webinar wordt gegeven door Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige. Je kunt Tischa kennen van het tv-programma Schatjes, van Psychologie Magazine of van een van haar boeken over opvoeden. Tischa gelooft dat iedereen kan opvoeden, al voelt dat misschien niet altijd zo in de dagelijkse praktijk en hectiek. Daarom geeft Tischa ouders graag hulp en inspiratie, want opvoeden en ouder zijn is best een pittige klus. Tischa werkt vanuit een oplossingsgerichte benadering en vanuit verbinding met je kind.

 

Aangeboden door

Dit webinar wordt je aangeboden door het Jeugd en Gezinsteam Eemnes voor ouders in de gemeenten Eemnes, Blaricum en Laren.
Deelname is gratis. Door te klikken op de aanmeldlink kom je in het registratieformulier en ontvang je alle informatie per e-mail.