Klachten en Vertrouwenspersoon

No fun

Wat als u een klacht heeft?

Wij willen u zo goed mogelijk helpen. Toch kunt u ontevreden zijn over de manier waarop wij dat doen. U kunt dan een klacht indienen bij de teamleider van het Jeugd- en Gezinsteam. Dit kan per email via jeugdengezin@eemnes.nl of telefonisch via 035 - 799 41 62

Ben u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan zijn er mogelijkheden voor bezwaar en beroep.

Wat als u er niet uitkomt met het JGT?

Dan kunt u de klacht indienen bij de klachten coördinator van Eemnes:

U kunt uw klacht op de volgende manieren indienen:

  • E-mail: stuur een e-mail naar info@eemnes.nl. 
  • Telefonisch bij de klachtencoördinator via telefoonnummer 14 035.
  • Aan de balie van het gemeentehuis of het kantoor van de BEL Combinatie.
  • Schriftelijk: stuur een brief naar de klachtencoördinator, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes. 

Heb je een klacht over jeugdhulp?

Neem dan altijd eerst contact op over deze klacht met de betreffende aanbieder of met de teamleider van het Jeugd en gezinsteam. Komt u er niet uit? Een formele klacht kunt u indienen bij de Regionale Klachtencommissie Jeugd Eemland

Zij vragen wel eerst de klacht te bespreken. Vaak lost een gesprek de onvrede op. Als dat niet zo is, kun je een klacht indienen. 

Je hoeft lastige gesprekken niet alleen te voeren. Soms kan het prettig zijn als iemand met je meegaat. Je kunt hiervoor een familielid, vriend of buur vragen. Weet je zelf niemand uit je omgeving die met je mee kan naar een gesprek? Dan kan een onafhankelijke cliëntondersteuner met je mee.

Je kunt ook voor informatie, advies of ondersteuning over jeugdhulp hulp krijgen van een vertrouwenspersoon van de stichting Jeugdstem. Telefoon: 088 555 1000. Je kunt gratis bellen op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur of contact opnemen via de chat of online contactformulier. 

Nationale ombudsman

Ben je niet tevreden met de beslissing van de gemeente of de Regionale klachtencommissie Jeugd Eemland? Dan kun je terecht bij de Nationale ombudsman. Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale ombudsman.

Hulp nodig of vragen?