Het Jeugd- en Gezinsteam Eemnes

JGT

Het Jeugd- en Gezinsteam is een plek waar ouders, kinderen, jongeren tot 18 jaar en professionals terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. 

Heeft u bijvoorbeeld vragen over opvoeding of het eetgedrag van uw kind? Maakt uw gezin een moeilijke tijd door vanwege bijvoorbeeld een echtscheiding? Heb jij als jongere het gevoel dat je ouders je niet begrijpen of wil jij iets anders dan je ouders willen? Wij helpen graag met kleine vragen, bijvoorbeeld over bedplassen of pubertijd, maar ook met grotere vragen over gedragsproblemen, autisme of geweld. 

Het JGT biedt snel ondersteuning; dichtbij huis en met een vast contactpersoon. Het is gratis en er is geen verwijzing nodig. Wij werken samen met alle basisscholen in Eemnes en middelbare scholen in de omgeving, GGD, huisartsen, wijkverpleging, Sociale Zaken, schuldhulpverlening en andere organisaties die betrokken kunnen zijn bij uw kind of uw gezin.

U kunt ook bij het Jeugd- en Gezinsteam terecht als u voor uw kind een PGB of ZIN beschikking heeft. Leest u op deze pagina meer over PGB. Als de beschikking afloopt, dragen wij zorg voor nieuwe passende hulpverlening. Ook helpt het JGT Eemnes gezinnen die het financieel niet breed hebben.

Daarnaast ontvangen wij zorgmeldingen van Veilig Thuis. Wanneer wij een zorgmelding ontvangen, onderzoeken wij of er sprake is van onveiligheid in het gezin en wat er nodig is om de situatie weer te verbeteren.

Op deze website vindt u informatie over verschillende onderwerpen op het gebied van opgroeien en opvoeden, vanaf de geboorte van een kind tot aan jong volwassenheid. Kijk bijvoorbeeld eens bij de opvoedinformatie of veelgestelde vragen.

Heeft u een kleine of grote vraag? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 13:00 op telefoonnummer 035-7994162. U kunt ons ook bereiken via jeugdengezin@eemnes.nl.

Meer informatie over hoe Jeugd en Gezinsteam werkt, leest u in de folder van het JGT.

Zorgen om iemand anders?

Heeft u geen vragen of zorgen over uzelf, maar over iemand anders? Ook dan kunt u contact opnemen met het Jeugd- en Gezinsteam. Soms weten mensen niet dat ze hulp kunnen krijgen of durven ze geen hulp te vragen. Dan is het goed als familie, vrienden, buren, leraren of anderen uit de omgeving de eerste stap naar hulp zetten. Het JGT adviseert over welke stappen u kunt nemen om te helpen.  

18 en dan?

Jeugdhulp is tot je 18e verjaardag. Daarna kun je terecht bij je huisarts voor een verwijzing of bij het wmo loket in Huizen voor hulp en/ of ondersteuning. Klik op deze link voor de website van de gemeente Huizen. De website www.18ennu.nl maakt je wegwijs in alle zaken waar je aan moet denken als je 18 wordt. 

Gemeente Eemnes

Op de website van de Gemeente Eemnes vindt u belangrijke informatie over Eemnes.

Hulp nodig of vragen?