Wie zijn wij?

LOGO JGT

In Eemnes kunnen alle ouders en hun kinderen een beroep doen op ondersteuning van het Jeugd- en Gezinsteam. Jongeren kunnen ook zelfstandig bij ons terecht. Daarnaast staan we klaar voor (zorg)professionals. We geven hen advies, hulp, informatie en doorverwijzing naar hulpverlening. De jeugdverpleegkundigen en jeugdarts van het GGD-consultatiebureau maken onderdeel uit van ons team, lees meer daarover op de pagina van het GGD-consultatiebureau.   

Het Jeugd- en Gezinsteam bestaat uit deskundigen die gespecialiseerd zijn op het gebied van opvoedvragen, veiligheid, psychiatrische aandoeningen, lichamelijke of verstandelijke beperkingen en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Wij stellen ons voor:

_____________________

Marloes - Jeugdconsulent

Ik heb een achtergrond in Maatschappelijk Werk, maar heb een passie voor jeugd en jongeren en heb me daarom op die doelgroep gericht. Bij het JGT zet ik mijn expertise op het gebied van het puberende brein, coaching, gezinsbegeleiding en werken met complexe scheidingen in. Ik zet het kind centraal en wil de mogelijkheden van ouders en/of opvoeders vergroten. Lees meer over Marloes.

_____________________

Anne-Marije - Jeugdconsulent

Sinds oktober 2018 werk ik bij het JGT in Eemnes. Mijn expertise ligt in het werken gezinnen waarin een onveilige situatie is ontstaan. Ik zoek graag met ouders naar de mogelijkheden om voor hun kinderen een gezonde en veilige opvoedsituatie te creëren als ze het zelf even niet meer weten. Lees meer over Anne-Marije.

_____________________

Amanda - Jeugdconsulent

Na mijn opleiding in Maatschappelijk werk en Dienstverlening heb ik in mijn werk als (ambulant) begeleider, groepsbegeleider en Jeugdconsulent veel ervaring opgedaan in werken met gezinnen. Mijn expertise ligt bij complexe (scheiding) gezinssituaties, puberteit, jongeren met (ernstig) probleemgedrag, vragen waarin je vastloopt bij het opvoeden en opgroeien bijv.; slaapproblemen, driftbuien. Voor het JGT ben ik aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling. Ik ben een open, eerlijk en direct persoon en ik doe wat ik zeg. In de begeleiding ben ik een coach en samen met ouders zoek ik naar een oplossing, echter doen ouders, jongeren zelf het werk en ondersteun ik waar nodig. Lees meer over Amanda.

_____________________

Tamar - Jeugdconsulent

Ik heb pedagogiek gestudeerd en als pedagogisch adviseur trainingen, workshops en individuele begeleiding gegeven rondom opvoeden en opgroeien. Daarna ben ik als ouder- en kindadviseur werkzaam geweest en sinds oktober 2019 werk ik voor het JGT Eemnes. Mijn expertise ligt bij slaapproblemen, scheiding, puberteit en hoogbegaafdheid. Mijn visie is dat iedereen wel eens vragen heeft of vastloopt bij opvoeden en opgroeien. Bij het JGT help ik ouders en jeugdigen met deze vragen door samen te werk aan een oplossing of door te verwijzen naar passende hulp. Lees meer over Tamar.

_____________________

Claudia - Jeugdconsulent

Ik heb op allerlei verschillende plekken in de jeugdhulpverlening gewerkt en zo heel breed ervaring opgedaan. Deze ervaring zet ik nu in bij het JGT, net als de kennis die ik heb vanuit mijn opleiding sociaal pedagogische hulpverlening en trainingen zoals Signs of safety. Naast mijn werk ben ik met veel plezier jaren actief geweest binnen de scouting. Lees meer over Claudia.

 _________________________

Eftichia - Jeugdconsulent

In 2012 ben ik afgestudeerd als Ecologisch pedagoog met als expertise Jeugd. Na mijn opleiding heb ik gewerkt in de jeugdhulpverlening. Ik ben begonnen als begeleider op woongroepen waar jongeren woonde met specifieke hulpvragen en zorgbehoeften. De hulpvragen liepen enorm uiteen maar dat maakte het werken heel leerzaam, mooi en gaf voldoening. Lees meer over Eftichia.

__________________________________________

Felicia - Jeugdconsulent

Het werken met jeugdigen vind ik leuk omdat ze zoveel verandering in hun leven kunnen toepassen. Ik heb in de jeugdreclassering gewerkt en de afgelopen jaren heb ik o.a. veel gewerkt met mensen met ASS problematiek (autisme-spectrum-stoornis), LVB (licht verstandelijke beperking) en psychotische klachten. Ik weet veel over opvoeding met verplichte kaders, delicten en re-integreren. Ik praat graag mét jeugdigen en gezinnen in plaats van praten óver. Transparantie en eerlijkheid vind ik belangrijk. Ik denk in mogelijkheden en oplossingen, heb oog voor vroege signalering en vindt dat een beetje humor de situatie wat luchtiger kan maken. Lees meer over Felicia.

_____________________

Melody - Jeugdconsulent

Het trainen en coachen van jongeren geeft mij veel energie. Dit heb ik gedaan als pedagogisch coach en bij projecten gericht op kansarme jongeren. Ook heb ik eerder als jeugdconsulent gewerkt bij verschillende gemeentes. Mijn expertise ligt bij problematiek rondom hechting, seksualiteit, kwetsbare jongeren en LVB (licht verstandelijke beperking). Samen met jeugdigen en gezinnen kijk ik naar welke behoeftes er zijn hoe we samen naar een oplossing toe kunnen werken. Daarbij staan helder communiceren, inlevingsvermogen en een open blik centraal. Lees meer over Melody.

____________________

Rolina - Gedragswetenschapper

Graag zorg ik ervoor dat kinderen en jeugdigen met een lach op hun gezicht groot mogen en kunnen worden. Opvoeden is geen simpele taak die erbij komt kijken voor ouders en kan een behoorlijke puzzel, uitdaging, maar ook een genot zijn. Het Jeugd- en gezinsteam denkt daar graag bij mee. Als gedragswetenschapper bij het JGT denk ik mee hoe we de zorg voor gezinnen in de wijk zo goed mogelijk neer kunnen zetten. Ik denk mee met collega’s hoe ze de zorg zo passend mogelijk kunnen bieden, ik kom ook bij gezinnen thuis en ik denk mee met het beleid. Laten we met elkaar (de jeugdigen, de broertjes/zusjes, ouders, de betrokken mensen in de wijk) ons best doen om elkaars krachten te benutten en elkaar te helpen in de uitdagende opvoedtaak.

_____________________

Estelle - Specialistisch ondersteuner, GZ- psycholoog

Mijn naam is Estelle Vogels. Ik ben afgestudeerd in de klinische ontwikkelingspsychologie aan de UvA en geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog. In 2015 ben ik gestart met Kinder- & Jeugdpsychologiepraktijk Estelle Vogels te Soest. Ik werk daar met kinderen en jongeren en hun systeem. Met als belangrijke aandachtsgebieden hechtingsstoornissen en trauma.

Sinds 2017 heb ik bij het Jeugdteam Soest de functie van voorpost-GGZ. En sinds november 2020 ben ik bij het Jeugd en Gezinsteam Eemnes de specialistisch ondersteuner jeugd-GGZ.

____________________

Marloes  - iterim Coördinator Jeugd en Gezinsteam

Vanaf september 2022 mag ik het JGT team faciliteren als interim teamleider/coördinator. Het team is volop in ontwikkeling en afgelopen periode uitgebreid. Ik vind het juist in deze fase erg leuk en interessant om bij het team betrokken te zijn. Ik werk al heel lang in de zorg/maatschappelijke sector maar dan met de professionals in deze sectoren en verschillende vakgebieden. Om hen te faciliteren vanuit bovengenoemde rol geeft mij veel energie. Op deze manier kan ik indirect bijdragen aan de jeugdzorg in Eemnes en regionale afstemming.

Hulp nodig of vragen?