Lokale activiteiten en regelingen

meeting

Extra's bij laag inkomen

In Eemnes zijn er verschillende regelingen om gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen. Klik op deze link voor meer informatie of vraag de consulenten van het Jeugd- en Gezinsteam om advies.

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met kleine en grote veranderingen. Vaak hebben die ook financiële gevolgen. Trouwen, scheiden, het overlijden van een dierbare, je baan verliezen of het krijgen van een kind. Goed inzicht en overzicht helpt je de juiste keuzes te maken. Het is prettig om te weten hoe je er voor staat. Dit geeft veel mensen rust.

Sportief en gezond

De beweegcoaches van Sportief en Gezond zijn in Blaricum, Eemnes en Laren actief op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Een team van acht fanatieke beweegcoaches en een teamleider werken op basis van vraag en aanbod voor het onderwijs, kinderopvangorganisaties, verenigingen, aangepast sporten, senioren en gezondheidszorg. Met als doel om de vitaliteit te verbeteren van de inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren. Voor meer informatie over de mogelijkheden van JOGG, zie de website

Het huis van Eemnes

In het Huis van Eemnes worden diverse activiteiten georganiseerd voor de jeugd. In de schoolweken onder leiding van de bibliotheek en in de vakanties onder leiding van de dames van Sociaal Cultureel Werk, in samenwerking met de bibliotheek en de buurtsportcoaches.

Klik hier voor de agenda

Meedoen als gezin met de VoorleesExpress?

Je kunt de VoorleesExpress inschakelen om kinderen binnen het gezin op een speelse manier verder te helpen met hun taalontwikkeling. Klik hier voor meer informatie.

Mama Café in Huizen en Blaricum

Elke week zijn er Mama Café’s in de gemeenten Huizen en Blaricum. In Huizen op vrijdag en in Blaricum op woensdag, beide keren van 10.00 tot 11.30 uur. Meer informatie over deze twee locaties en het activiteitenprogramma vindt u in de flyer die hiervoor beschikbaar is. Lees meer..

Stop het pesten

Als uw zoon of dochter slachtoffer is van pesten staat hij of zij daarin niet alleen. Eén op de vijf kinderen maakt regelmatig dit soort dingen mee. Maar het feit dat pesten onder kinderen veel voorkomt wil niet zeggen dat het acceptabel is. Integendeel, pesten moet stoppen! lees meer..

Goede Buren Eemnes

Goede Buren Eemnes organiseert het Taalcafé Eemnes en het Buddyproject Goede Buren. Lees hier meer..

Iets Drinken...

Iets Drinken is dé landelijke netwerkborrel voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme. Bijvoorbeeld Asperger, klassiek autisme of PDD-NOS. Het doel is mensen met autisme bij elkaar brengen, gewoon in een café. In Hilversum wordt dit elke 2e woensdag van de maand in Dudok georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

Hulp nodig of vragen?