Dit is jouw dag

Dit is jouw dag

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een dag of een week voor. Je hebt de Week van het geld, Boekenweek, Week van de Teek. Dan is er ook nog Vrouwendag, Bevrijdingsdag, de Dag van de Leraar en de Dag voor de Architectuur. Er is zelfs een Rode-jurk-dag en een Draag-je-pyjama-naar-je-werk-dag. Zie je door de bomen het bos niet meer dan kun je zelfs een kalender downloaden waarop alle themadagen en weken netjes onder elkaar staan voor het hele jaar.

Maar welke dag is er voor jou? Of moet je die er zelf maar bij bedenken? Misschien is elke dag wel jouw dag.

Erkenning door aandacht

Deze maand lichten we een paar van die themadagen uit, omdat sommige thema’s echt belangrijk zijn om even bij stil te staan. En dat was natuurlijk ook de intentie. Om aandacht te vragen, stil te staan, te herinneren of te eren. Hoe je dat doet mag je zelf weten, maar het is de erkenning waar het om gaat.

Extra knuffel

Als vader of moeder heb je natuurlijk ook je dag. Ontbijt op bed, een cadeautje en een extra knuffel om jou te laten weten dat alles wat je die andere 364 dagen van het jaar doet, gezien en gewaardeerd worden. Gelukkig maar want als ouder kun je soms het gevoel hebben dat je alleen maar aan het rennen, opruimen, koken, regelen en zorgen bent.

Investeren in jezelf

Neem jij wel eens een dagje voor jezelf? “Daar heb ik helemaal geen tijd voor.” zul je misschien zeggen. Maar voor je kinderen, je partner, je vriendinnen, je baas, je ouders en de rest van de wereld heb je wel tijd, of máák je tijd. Waarom dan niet voor jezelf? Investeren in jezelf is goed voor je en indirect ook voor je omgeving. Een blije, uitgeruste vader of moeder is een betere vader of moeder.

Misschien dus toch deze maand ergens een kruis in de agenda zetten en lekker iets voor jezelf gaan doen.